Wachttijden: actualisatiedatum 29 maart 2018

 

1. psychotherapie in de Gespecialiseerde GGZ

– de aanmeldwachttijd tussen aanmelding en intake: 6 – 8 weken voor psychotherapie. Tussen de intake en de behandeling (behandelingswachttijd) zit geen wachttijd!! De intaker neemt u direkt in behandeling.

 

2. psychotherapie in de Generalistische basis GGZ

-de aanmeldwachttijd tussen aanmelding en intake: 4-6 weken voor  behandeling in de basis GGZ. Tussen de intake en de behandeling  (behandelingswachttijd) zit geen wachttijd!! De intaker neemt u direct in behandeling.

 

3. Wachtlijstbemiddeling en doorverwijzing naar een collega

Indien u vragen heeft over de wachtlijst of er is een toename van klachten, dan is de praktijk telefonisch bereikbaar via Ellie Leenaars of per email: Ellie@fpovoorburg.nl. U kunt eventueel uw naam en telefoonnummer inspreken, waarna u binnen 2 dagen wordt teruggebeld. 

Bij een verwachte wachttijd tussen aanmelding en intake langer dan 6 weken kunnen wij U, indien u dat wenst, doorverwijzen wij naar een collega GZ-psycholoog, psychotherapeut of Klinisch Psycholoog Specialist  in de regio. Ook kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar die U kan ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).